Veevärgi kopsakas kasum kulub peamiselt sajuvee ära juhtimiseks

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kapi juhtimisel on Tartu veevärgi teenusehinnad püsinud aastaid muutumatuna.
Toomas Kapi juhtimisel on Tartu veevärgi teenusehinnad püsinud aastaid muutumatuna. Foto: Kristjan Teedema

Tartu veevärgi eelmise majandusaasta aruande põhjal võib nii ettevõtte juhtkond kui ka selle omanik ehk Tartu linn ettevõtte mulluse tegutsemisaastaga rahule jääda. Ainuüksi eelmise aasta puhaskasum oli ligi 2,8 miljonit eurot.

Samas tekitavad veevärgi kasuminäitajad küsimuse, miks ei võiks seda arvestades olla vee hind Tartus veelgi soodsam? Tartu veevärgi juht Toomas Kapp selgitas, et erinevalt väiksemate veetarbijatega piirkondadest, kus kasutatakse veesüsteemide uuendamiseks suures osas eurotoetusi, peab Tartu veevärk hoidma linna veesüsteeme korras oma raha eest.

Samas ajal, mil kütus ja tööjõukulud on Eestist kallinenud, on joogi- ja reovee hinnad püsinud Tartus juba viiendat aastat muutumatuna. Kõige selle juures on Tartu veehind Eestis üks soodsaimaid: kuupmeeter vett maksab mõned sendid üle kahe euro. Samal ajal tuleb Elvas vee eest tasuda ligi kolm eurot kuupmeetri eest, Maardus kolm eurot ja 30 senti ning Jõgeval mõnikümmend senti alla nelja euro. Kõigis neis piirkondades müüvad vett eri ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles