Tartu Postimehes hakkab ilmuma uus rubriik ridade vahelt lugejatele

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ridade vahelt lugemine on tuleviku kunst, mida peaks oskama iga 21. sajandi kodanik.
Ridade vahelt lugemine on tuleviku kunst, mida peaks oskama iga 21. sajandi kodanik. Foto: Urmas Luik

Alates järgmisest nädalast tekib Tartu Postimehe veergudele uus põnev rubriik. Nimelt hakkab väljaanne avaldama uudiseid, mille puhul peab oskama ridade vahelt lugeda.

Rubriigi «Mõista mõista» vajalikkuse tingis asjaolu, et maailm on muutumas üha keerulisemaks. Kõike, mis ilmub meedias, ei saa ega pole mõtetki võtta sõnasõnalt. Seda enam, et üha sagedamini satub väljaannete veergudele arvamuslugusid ja tsitaate, mille esmasel lugemisel ei saa lugeja mitte midagi aru.

Selline info pärineb sageli poliitikutelt ja ametnikelt, kuid sageli tuleb ette, et ka ajakirjanikud ei saa üldse aru, mida nad kirjutanud on.

Just taoline, niiöelda kõrgema pilotaaži ajakirjandus nõuab lugejalt rohkem süvenemist ja tõsist ajugümnastikat.

Selline info pärineb sageli poliitikutelt ja ametnikelt, kuid sageli tuleb ette, et ka ajakirjanikud ei saa üldse aru, mida nad kirjutanud on.

Nii aitabki ridade vahelt lugemine ametnikul või poliitikul võtta aeg maha ja heita oma öeldule süvenenud ja kaine pilk. Ka ajakirjanikul aitab ridade vahelt lugemine ja sel meetodil kirjutamine oma ametit paremini mõtestada ja oma ühiskondlikust funktsioonist aru saada.

Kellele ja miks ma kirjutan? Kuhu ja kuidas edasi? Need, elu püsiväärtustega seonduvad küsimused on midagi, mida igaüks meist enda käest vähemalt korra aastas küsima peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles