Kalevi tänaval saab nüüd sõita kolmes suunas

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi tänava uus liiklusskeem.
Kalevi tänava uus liiklusskeem. Foto: Artur Tuur

Tänasest on liiklus Kalevi tänaval lõigus Lev Tolstoi tänavast Pargi tänavani muudetud kolmesuunaliseks: nüüdsest saab seal sõita nii edasi, tagasi kui ka alla.

Nagu Tartu linnavalitsuse liikluskorralduse teenistusele lähedal seisev allikas on toimetusele vihjanud, on muudatuse taga ülikoolilinna soov Tallinnale tagatulesid näidata. Teatavasti põhjustab pealinna sohvritele tõsist peavalu Gonsiori ja Pronksi tänava ristmik, kuhu remondi käigus paigaldati terve ports valgusfoore – milline neist parajasti aga lubavat tuld näitab, vajab kõvasti nuputamist. Väidetavalt on nii mõnigi juht käega löönud, jätnud oma auto ristmikule teisaldajat ootama ning sõitnud edasi Lasnamäe poole tasuta linnaliinibussiga.

Pärast tuliseid vaidlusi leidsid Tartu linnaisad, et see ongi see koht, kus saab Tallinna viimaks üle trumbata: kui nemad tegid halvasti, siis meie teeme veel halvemini! Nii olevatki valminud plaan muuta kogu Tartu liiklus muutsuunaliseks, kusjuures see, mis suunas parajasti sõita tohib, peab jääma iga juhi enda südametunnistusele.

Katseprojektina tehti kolmesuunaliseks seni ühesuunaline lõik Kalevi tänaval. Allika sõnul oli palju paksu verd tekitanud küsimus, kas edasi- ja tagasisuuna kõrval tohib sõita «mujale», «alla» või «üles», kuid kuna üks koalitsioonipartneritest oli tõmmanud punase joone «alla» ette, jäädi lõpuks selle juurde. Kompromissina saab alla sõita enne Marta tänavat, nii et kaardil paistab see nõnda, nagu tohiks sõita tegelikult üles.

Kui katseprojekt osutub edukaks, minnakse kogu Tartus kolmesuunalise liikluse peale üle juba täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles