Tartus tähistatakse kooliteatrite festivali 25. aastapäeva

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02:KOOLITEATRITE FESTIVAL :TARTU, EESTI, 30MAR19
Tartu kooliteatrite festival 2019. Polygoni teatrikooli Tartu stuudio etendus "Äppi!"
sa/Foto SILLE ANNUK  / EESTI MEEDIA
TRT02:KOOLITEATRITE FESTIVAL :TARTU, EESTI, 30MAR19 Tartu kooliteatrite festival 2019. Polygoni teatrikooli Tartu stuudio etendus "Äppi!" sa/Foto SILLE ANNUK / EESTI MEEDIA Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu kooliteatrite festival tähistab sellel nädalalõpul oma 25. aastapäeva. Juubeliaasta puhul toimub festival esimest korda Eesti Rahva Muuseumi teatrisaalis.

Tartu linna üldharidus- ja huvikoolidest osaleb neljal päeval kokku 21 truppi: seitse algklassi-, üheksa põhikooli- ja viis gümnaasiumitruppi. Igast vanuseastmest valitake üks lavastus, mis esindab Tartut kooliteatrite riiklikul festivalil.

Laval saab näha nii truppide omaloomingut kui ka klassikute käsitlemist. Lavastuste teemad on nii kool, sõbrad, nutimaailm kui ka armastus ja tunded. Žürii liikme Urmas Lennuki sõnul ei soovi ta laval näha vaid ühte asja: et see, mida inimesed teevad, neid absoluutselt ei huvita. Kõik muu on juba tema sõnul väga hästi.

Lisaks osalevad žürii töös Inga Lunge, Reimo Sagor, Mari Anton, Lennart Peep, Linda Kolde ja Siim Tõniste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles