Kriisikomisjon arutas kevadist Emajõe üleujutusriski

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal tõusis Emajõe veetase kevadel üsna kiirelt.
2011. aastal tõusis Emajõe veetase kevadel üsna kiirelt. Foto: Margus Ansu

28. märtsil kogunes Tartu raekojas linna kriisikomisjon, et saada ülevaade võimalikest ohtudest elutähtsate teenuste toimimisele. Lisaks räägiti Tartu üleujutuse riskist ja kevadise suurvee tekkimise võimalusest ning arutati kriisiõppuse korraldamist. 

Ülevaate oma asutusega seotud riskidest elutähtsate teenuste tagamisel ja nende riskide maandamisest andsid ASi Tartu Veevärk, ASi Tartu Keskkatlamaja, Tänavapuhastuse ASi ja Keskkonnateenuste ASi esindajad. 

Tartu linnavalitsuse üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku rääkis, millised nõuded on linna üldplaneeringus, et ennetada üleujutusriske. Kevadise suurvee tekkimise prognoosist Emajõel andis ülevaate keskkonnaagentuuri esindaja, kelle sõnul ei näita praegune prognoos, et sellel kevadel üleujutus Emajõel tuleb. 

Tartu linna kriisikomisjoni esimehe linnapea Urmas Klaasi sõnul on väga oluline, et linna asutused ja ettevõtted teeksid pidevalt koostööd selliste elutähtsate teenuste tagamisel nagu vesi ja kanalisatsioon, kaugküte ja kohalike  tänavate sõidetavus. «Seetõttu kavandame selle aasta novembrisse staabiõppust, mis keskendub nende teenuste tagamisele, kui meid peaks tabama ulatuslik elektrikatkestus,» lisas linnapea. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles