Folkloorirühmad trallavad laupäeval Tartus

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel laupäeval annavad Rotalia majas pärimust edasi ka pisikesed folkloorisõbrad. Foto on tehtud varasemal Tartumaa trallami kevadpeol, kus lapsed kutsusid oma vanavanemaid mänguringi.
Sel laupäeval annavad Rotalia majas pärimust edasi ka pisikesed folkloorisõbrad. Foto on tehtud varasemal Tartumaa trallami kevadpeol, kus lapsed kutsusid oma vanavanemaid mänguringi. Foto: Tiigi Seltsimaja

Sel laupäeval koguneb korporatsiooni Rotalia majja (Tähe 3) ligi 200 rahvamuusikut, lauljat, tantsijat ja sõnaseadjat.

Kell 14 algab Tartumaa trallam, mis on Baltikumi suurima ühise pärimusfestivali Baltica eelpidu. Tartu kandi folkloorirühmad ja pärimusringid esitavad peol neid laule, pillilugusid ja tantse, millega astutakse üles 31. maist 2. juunini Tallinnas Raekoja platsil ja Tornide väljakul toimuval Baltica suurel peol.

«Praegu on ÜRO põliskeelte aasta. Ka meie Baltica eelpidu on sellega seotud,» ütles Tartumaa trallami kevadpeo projektijuht Tiina Konsen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles