Tartu noored kureerisid kunstimuuseumis näituse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu noorteklubi kureerib kunstimuuseumis näitust.
Tartu noorteklubi kureerib kunstimuuseumis näitust. Foto: Tartu Kunstimuuseum

5. aprillil kell 17 avatakse Tartu kunstimuuseumi projektiruumis näitus «Muusade maailm», mis on Tartmusi noorteklubi esimene enda kureeritud näitus. Ekspositsiooni eesmärk on näidata, kuidas on kujutatud väga erinevaid, kuid võrdselt inspireerivaid naisi.

Samal ajal on Tartmusi III korrusel näitus «Naine kujutamas naist», millest said noored inspiratsiooni oma näituseks. Üles pandud tööd on pärit Tartu kunstimuuseumi kogust.

Näitust kureerisid 10. ja 11. klasside õpilased Liisa-Lota Jõeleht (HTG), Saskia Kolberg (JPG), Killu Simson (MHG) ja Liisa Veddel (MHG). Noori juhendasid Tartmusi kuraator Hanna-Liis Kont ja muuseumipedagoog Kristel Sibul.

«Põnevaid seiku seoses tööde väljavalimisega tuli ikka ette! Näiteks pidime mõnest teosest loobuma, sest need olid nii suured, et poleks mahtunud näitusele. Üldiselt läks meil väga kenasti, sest tööde valikuga probleeme ei olnud ning meie soovitud teosed olid Tartmusi kogus ka saadaval,» ütles Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane Liisa-Lota Jõeleht.

Noored valisid välja erinevate kunstnikute töid, nagu Eduard Wiiralt, Ene-Liis Semper, Tanja Muravskaja, Ludmilla Siim ja paljud teised.

Tartu kunstimuuseumi noorteklubi pakub kogunemispaika ja tegevust noortele, keda paelub visuaalne kultuur ja selle valdkonnad. Tegevuse sisu kujundavad noored ise oma huvide järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles