Tartu rattaklubi sportlased alustasid hooaega rehvi lõhkumise ja sundpuhkusega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult autos Kristjan Johanson ja Norman Vahtra. Taga bussis Kristo Prangel, bussi ees Rait Ärm ja auto ees Joosep Sankmann ja Siim Kiskonen.
Vasakult autos Kristjan Johanson ja Norman Vahtra. Taga bussis Kristo Prangel, bussi ees Rait Ärm ja auto ees Joosep Sankmann ja Siim Kiskonen. Foto: Cycling Tartu

Tartu jalgrattaklubi Cycling Tartu noormehed alustasid hooaega Belgias edukalt, kuid üks sportlastest pidi pärast võistlust sundpuhkuse võtma. Enamjaolt Eesti U23 koondise poistest koosnev Cycling Tartu on võtnud Belgias osa kolmest stardist ning seni on tulemused olnud head.

Kohe esimesel sõidul Meulebekes 16. märtsil sai Norman Vahtra viienda koha, kuid pärast sõitu pidi ta võtma sundpuhkuse, sest põlv oli varasemast kukkumisest saanud kannatada ja sinna lõi põletik sisse.

Nädal hiljem läks hästi ka Kristjan Johansonil, kes oleks ka Melulebeksi esikümne piiril lõpetanud, aga lõhkus siis rehvi. 23. märtsil saavutas ta Urselis kuni 23-aastaste vanusegrupi sõidul kaheksanda koha. 

17. märtsil osalesid rattaklubi liikmed vihmas ja ainult paari kraadi soojaga peetud 120 km pikkusel sõidul Ichtegemis. Seal said Rait Ärm ja Kristo Prangel vastavalt 14. ja 15. koha. Kõigil sõitudel startis üle 150 mehe, enamik belglased, aga võistlejaid oli ka Soomest, Leedust, Norrast, Taanist, Inglismaast, Prantsusmaalt ja Austraaliast.

Meeskonna liider Siim Kiskonen, kes teenis Eesti koondist esindades veebruaris Türgis juba selle hooaja esimesed UCI punktid, pole veel häid kohti saavutanud, kuid tema eesmärk on saada hea tulemus U23 vanusegrupi rahvuste karika etapil Gent-Wevelgem.

Cycling Tartu osaleb Belgia amatöörsõitudel aprilli lõpuni, siis minnakse edasi UCI kuni 23-aastaste teise kategooria ühepäevasõidule Saksamaale Frankfurti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles