Parimad matemaatikaõpetajad saavad kätte aumedalid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 3. detsembril tunnustavad Tartu Ülikool ja Eesti Matemaatika Selts Gerhard Rägo nimeliste medalitega Eesti parimaid matemaatikaõpetajaid.

Sel aastal saavad medali Anne Aasamets (Kilingi-Nõmme gümnaasiumi matemaatikaõpetaja), Helgi Kõiv (Tallinna Tehnikaülikooli eelõppe osakonna matemaatikaõpetaja), Villu Raja (Tallinna Reaalkooli matemaatikaõpetaja), Svetlana Ševtšenko (Tallinna Karjamaa gümnaasiumi matemaatikaõpetaja) ja Eno Tõnisson (TÜ matemaatika-informaatikateaduskonna arvutiteaduste instituudi lektor).

Vastsete laureaatidega kokku on professor Gerhard Rägo nimeline medal antud 143 isikule või kollektiivile. Medal antakse silmapaistvate teenete eest õpetajatöös või õppe- ja metoodilise kirjanduse, programmide, õppetehnika jmt. väljatöötamise eest, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Silmapaistva matemaatiku ja Tartu Ülikooli professori Gerhard Rägo sünnist möödub 5. detsembril 119 aastat. Gerhard Rägo (1892-1968) oli silmapaistev matemaatik-didaktik. Ta töötas välja tulevaste gümnaasiumiõpetajate ettevalmistuskava Tartu Ülikooli juures ning koostas sellekohased õppekavad matemaatika-loodusteaduskonnale.

Professor Rägo nimelise mälestusmedali asutasid 1990. aastal Tartu Ülikool ja Eesti Matemaatika Selts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles