Video ja galerii: politsei osales Tartus ulatuslikul tagaajamisel, sireenide ja vilkuritega kihutas vähemalt kuus patrullmasinat (8)

Tartu Postimees
Copy

Täna õhtul kella üheksa paiku jälitas mitu politseipatrullautot Tartus üht sõidukit. Esialgsetel andmetel jälitasid politseipatrullid läbi linna kihutanud Ford Sierrat.

Pealtnägijate hinnangul kihutas Annelinnas vilkurite ja sireenidega vähemalt kuus, mõnede hinnangul isegi kaheksa politseisõidukit, osa neist vastassuunas ja ka kõnniteel.

Politseinikud andsid täna veidi enne kella 21 Pikal tänaval peatumismärguande sõiduauto Ford juhile, viimane eiras aga politseinike korraldusi ja hakkas eest ära sõitma.

Kuna peatamismärguannet eiranud juht liikus suurel kiirusel ja kohati ka kõnniteel, siis suurema ohu vältimiseks ja sõiduki peatamiseks kasutasid korrakaitsjad teenistusrelva. Sooritati üks lask ja lasti puruks sõiduki rehv.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk selgitas, et põgeneja jõudis Kalda teele, kus hülgas auto ja pages kaubanduskeskusesse. Politsei võttis hoone kõik väljapääsud kontrolli alla ning pidas kauplusesse pakku läinud mehe seal samas kinni. Kuivõrd autojuhil tuvastati ekspertiisis narkojoove ning joobes juhtimine on kriminaalkorras karistatav süütegu, on kuriteos kahtlustatav mees esialgu kuni 48 tunniks kinni peetud. Sõiduki roolis oli 1993. aastal sündinud mees, kellel puudus ka juhtimisõigus.

Sündmuse käigus keegi viga ei saanud. Kõik asjaolud selgitatakse välja menetluse raames. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles