Jõgeva valis riigigümnaasiumile nime

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase Jõgeva riigigümnaasiumi hoone.
Tulevase Jõgeva riigigümnaasiumi hoone. Foto: Jõgeva linnavalitsus

Jõgevale rajatav uus riigigümnaasium hakkab tõenäoliselt kandma nime Jõgevamaa gümnaasium. Nimevõistluse välja kuulutanud linnavalitsus tegi otsuse 18 kandidaadi seast.

Väljapakutud nimede seas oli veel näiteks Jõgeva riigigümnaasium, aga ka Betti Alveri, Alo Mattiiseni, lahkunud aukodaniku Ants Paju ning omaaegse haridustegelase Johan Kõpu nimelist gümnaasiumi.

Abilinnapea Mihkel Kübari hinnangul valis komisjon pakututest parima nime, sest see rõhutab Jõgevamaa koolitraditsioone ning annab koolile võimaluse otsida oma nägu. «Kui kool oma näo leiab, pole välistatud, et tulevikus nimi muutub,» märkis abilinnapea.

Ettepaneku nimetada rajatav kool Jõgevamaa gümnaasiumiks teeb linnavalitsus haridus- ja teadusministeeriumile. Eeldatavalt tuleva aasta veebruaris moodustab ministeerium kooli nõukogu ning kinnitab ka nime.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Jõgeva linnavalitsuse vahelise lepingu ning linnavolikogu otsuse järgi peaks Jõgeva riigigümnaasium alustama tööd 1. septembril 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles