Video: kalamees vajus sekunditega läbi Peipsi järve jää (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei ja piirivalveameti Varnja kordoni turvakaamera salvestas video, millest on näha kalameest, kes Soome kelguga Peipsi järvelt tulles sadamakohas läbi nõrga jää vajub. Õnneks olid läheduses piirivalvurid, kes mehe kiirelt päästsid.

Piirivalvurid said viskeliini abil mehe kohe kuivale maale tõmmata, küll aga jäi kalamees ilma tõukekelgust ja kalasaagist. Eakas mees oli küll juhtunust ehmunud olnud, aga sõnas piirivalvuritele, et pigem hing sees kui haug haardes. 

Politsei- ja piirivalveamet teatas, et homsest ei tohi enam Peipsi järvele minna, kuna jääolud on kogu järvistul kiiresti halvenenud. Seega tuleb kirglikel kalameestel nüüd, mil jää enam ei kanna, mõnda aega oma kalavarusid täiendada turul või hakata lähenevaks navigeerimishooajaks aere ja paati välja otsima.

Esmaspäeval hakkas jäälemineku keeld kehtima siseveekogudel ning seetõttu on päästjad populaarsematesse kalastuskohtadesse teinud ridamisi patrullkäike ja sealt ära kutsunud kalamehi, kes end ohtu seades on siiski jääl olnud. Näiteks esmaspäeval käisid patrullid Lõuna-Eestis sadakonnal siseveekogul.

Päästeameti ennetustöö osakonna eksperdi Mikko Virkala sõnul nõrgeneb jää soojade ilmadega väga kiiresti. Tema sõnul on väga oluline, et ka lapsevanemad hoiaksid oma lastel veekogude läheduses silma peal ning räägiksid nendega nõrga jääga ohtudest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles