Taksotelefon Võrus. Taksode seisuplatsidele hakati 1930. aastatel paigaldama telefone, kuhu sai taksotellija helistada, et auto endale välja kutsuda. Enamasti said neid telefone raha eest kasutada ka linnakodanikud, kel oli parajasti vaja helistada. Taksojuht pidi telefoni oma kuludega paigaldama ja maksma ka igakuist abonemenditasu. 1928. aastal alustas Tallinnas tööd esimene naistaksojuht Magda Vitismann. Käesolev fotol on teiste kõrval näha ainus Võru naistaksojuht Adele Heuer.
Taksotelefon Võrus. Taksode seisuplatsidele hakati 1930. aastatel paigaldama telefone, kuhu sai taksotellija helistada, et auto endale välja kutsuda. Enamasti said neid telefone raha eest kasutada ka linnakodanikud, kel oli parajasti vaja helistada. Taksojuht pidi telefoni oma kuludega paigaldama ja maksma ka igakuist abonemenditasu. 1928. aastal alustas Tallinnas tööd esimene naistaksojuht Magda Vitismann. Käesolev fotol on teiste kõrval näha ainus Võru naistaksojuht Adele Heuer. Foto: Vana-Võromaa Kultuurikoda

Põlvamaal tegutseval maanteemuuseumil sai valmis teadusartiklite kogumik «Uurimusi liikumise ja transpordi ajaloost». Verivärskes trükises lahatakse nii hobu- kui autoajastu teemasid.

Põhjalikumalt kirjutatakse voorimeestest, aga ka Eesti taksonduse loomisest.

Voorimees jäi

Kommentaarid
Copy