Psühhodisko rahvusvaheline festival toob Tartusse vinüülientusiastid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali peo peaesineja on Evija Vēbere Lätist, kelle instrumentideks on tema enda haldjalik hääl ja erinevad elektroonilised instrumendid.
Festivali peo peaesineja on Evija Vēbere Lätist, kelle instrumentideks on tema enda haldjalik hääl ja erinevad elektroonilised instrumendid. Foto: Erakogu

22. ja 23. märtsil toimub Tartus rahvusvaheline psühhodiskofestival Analogue Livonia, mis toob Tartu kirjandusmajja ja Aparaaditehasesse kokku Eesti, Läti ja Venemaa vinüülientusiastid. 

Festivali programmis on muusikalised loengud, film, vinüülplaadilaat, töötoad ja pidu, kus lisaks kolme riigi DJ-dele astub üles üks Läti põnevaimaid muusikuid Evija Vēbere. 

Korraldaja Ahto Külveti sõnul on üritus mõeldud kõigile muusikahuvilistele, samas pakub see tänapäeval tavalisest ehk natukene erinevat heli ja pilti. «Sõna «analoog» festivali nimes tähendab, et aukohale on seatud analooghelikandjaid, eelkõige vinüülplaadid ja neid kasutavad DJ-d või esinejad. Festival seisab mõtteliselt kolmel vaalal: need on vinüüli- ja analoogtehnika, koostöö ja Liivimaa ning Tartu 2024,» lisas Külvet.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles