Flamenkokvintett ja Tallinna tantsuteater pakuvad elamusi ERMis

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalli Pikas tantsib, lehvik käes.
Kalli Pikas tantsib, lehvik käes. Foto: Erakogu

Täna kell 16 annab ERMis Hurda saalis kontserdi flamenkokvintett Castaño, mille kõik liikmed on eri rahvusest: hispaanlane, kuubalane, ungarlane ja venelane ning eestlane, täpsemalt mulk. Kvinteti esituses näeb publik flamenkotantsu ja kuuleb flamenkolaulu ning kitarri- ja kahonimängu, aga näeb ka lehviku kasutamist mitut moodi.

Tantsija Kalli Pikase teatel alustas trupp tegevust kvartetina 2015. aastal. Nimi Castaño (hispaania keeles kastanipuu) tuletati toonase koosseisu liikmete esitähtedest. Praegu on lisaks Kalli Pikasele laval Ruber Veliz (laul), Anton Golovko (laul ja kitarr), Jorge Arena (kitarr) ja Zsolt Bánhalmi (löökpillid).

Uues koosseisus esines Castaño möödunud suvel koos Tartu flamenkotantsustuudio Duendega esimeste eestlastena Põhjamaade suurimal ja vanimal flamenkofestivalil Tamperes. Aasta varem astuti samas koosseisus üles ka Venemaal. Kvarteti loomis- ja kooskäimiskohaks on Tartus 18 aastat tegutsenud tantsustuudio Duende.

Tantsulavastus «Somnium»

Täna kell 19 etendab Tallinna tantsuteater ERMi teatrisaalis Heili Lindepuu lavastust «Somnium», mis esietendus mullu 10. augustil Tartu Elektriteatris. Publiku ees on vanemuislased Jaanus Tepomees ja Aivar Kallaste.

Etenduses kõlab muusika, mille on loonud Argo Vals, kes kandideerib Eesti teatri aastaauhindadele originaalmuusika eest lavastustele ja «Naine merelt» (Ugala) ja «Somnium».

Tantsib Jaanus Tepomees.
Tantsib Jaanus Tepomees. Foto: Maris Savik / Tallinna tantsuteater


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles