Publik võttis «Madama Butterfly» esietenduse vastu tohutu aplausiga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurema aplausi teenis Butterfly osas Hiromi Omura (esiplaanil).
Kõige suurema aplausi teenis Butterfly osas Hiromi Omura (esiplaanil). Foto: Margus Ansu

Vanemuise väikeses majas esietendus Giacomo Puccini ooper «Madama Butterfly», nimiosas jaapanlanna Hiromi Omura, kes on Butterflyd laulnud alates 2004. aastast kuulsates ooperiteatrites mitmel pool maailmas. Lavastuse kordaminekust annab aimu aplaus, mida publik jagas keset esimest ja teist vaatust, aga lõpuks püsti seistes lausa seitse minutit koos braavohüüetega.

Publik seisis aplodeerides püsti.
Publik seisis aplodeerides püsti. Foto: Margus Ansu

Robert Annusele kui lavastajale on «Madama Butterfly» esimene suur ooperilavastus. Muusikajuht ja dirigent on Paul Mägi, kes juhatas ka esietendust, ning erinevaid etendusi dirigeerivad ka Taavi Kull ja Martin Sildos. Lavastuse kunstnik on Maarja Meeru, valguskunstnik Margus Vaigur ja koreograaf Marika Aidla.

Hiromi Omura kõrval oli esietendusel publiku ees moskvalanna Aleksandra Kovalevitš, Rafal Bartminski Poolast, Janis Apeinis Lätist, Rasmus Kull, Jaan Willem Sibul, Märt Jakobson, Simo Breede jt.

Kaasa teevad Vanemuise sümfooniaorkester ja ooperikoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles