Heli- ja videvikufestivalil ERMis süttisid pirrud

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Haamer süütas pirrud.
Kadi Haamer süütas pirrud. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi järjekorras teisel heli- ja videvikufestivalil «ERMi öö» astuvad täna erinevates saalides kuulajate ette mitme kodumaise muusiku kõrval Soome, Islandi ja Ühendkuningriigi esindajad. Silla-alal on tunda suitsutare hõngu, mille tekitamiseks süütas ERMi produtsent ja kontserdikava üks koostajaid Kadi Haamer pirrud.

Seekordse festivali üks olulisemaid esinejaid on Kadi Haameri sõnul positiivses mõttes veidrat ja omapärast popmuusikat viljelev Rozi Plain Ühendkuningriigist.

Soome laulja Lau Nau ehk Laura Naukkarineni 2005. aastal ilmunud albumi «Kuuatarha» paigutas Briti ajakiri The Wire viiekümne parima heliplaadi hulka maailmas.

Esimesena istus kuulajate ette Weekend Guitar Trio. Meisterjaan oli kirjas kavas teisena. Juba nimetatute kõrval esinevad ka Erki Pärnoja ehk Efterglow ja Orelipoiss. Kava lõpuks astub kuulajate ette kell 0.30 Mick Pedaja.

Keha ja meelt võib puhata «ERMi öö» ambient-ruumis. ERMi silla-alast sai aga festivali ajaks suurejooneline kaleidoskoop, mis vahendab filmi «Tuulte tahutud maa» vaateid loodusmaailmast, ühendades neid muusikute etteastetega.

Festivali esimese kontserdi andis Weekend Guitar Trio.
Festivali esimese kontserdi andis Weekend Guitar Trio. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles