Ragn-Sells kolib oma jäätmejaama

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Ragn-Sells kolib ohtlike jäätmete ja pakendijäätmete käitluse Tartus Jalaka tänavast Klaasi tänavasse, kuid varem kavandatud sega­olmejäätmete ümberlaadimist vähemalt esialgu Klaasi tänavas alustada pole plaanis.

Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg tõdes, et segajäätmete käitluses plaanib firma ümberkorraldust, mis lõpetab Cleanaway ümberlaadimismonopoli Aardlapalus 2009. aasta suvel suletud prügila territooriumil.

Muudatuse sisu lubas Rem­melg avaldada umbes nädala pärast, kinnitades samas, et veel kaks aastat tagasi peetud plaan vedada tavaprügi kokku Klaasi tänavasse ning sealt edasi Torma prügilasse pole praegu enam aktuaalne.

«Lahendus, mis praegu on monopolistlikult Aardlapalus, pole kindlasti parim,» leidis Agu Remmelg. «Ei ole hea, kui on ainult üks koht, kus saab jäätmeid ümber laadida. Oleme olnud sundseisus, kuid töötanud kogu aeg alternatiivi kallal.»

Käitlus plekkhalli

Ragn-Sells laseb Klaasi 3 kinnistule püstitada 2400-ruutmeetrise plekkhalli, milles hakkab käima ohtlike jäätmete vahelaadimine ning taaskasutatavate jäätmete käitlus. Viimane tähendab näiteks pakendijäätmete sortimist ning suurteks kuupideks pressimist.

Halli ehitaja leidmiseks on Ragn-Sells kuulutanud välja avaliku hanke, firma arendusjuhi Jüri Hioni sõnul võiks ehitis püsti saada hiljemalt tuleva aasta suve alguseks.

Agu Remmelg ütles, et segaprügist eraldi kogutavate ja töödeldavate jäätmete osa on viimaste aastate jooksul pidevalt kasvanud.

Taaskasutusse mineva paberi ja plasti hinnad on hetkel küll langemas, kuid võrreldes majanduskriisi puhkemisele järgnenud mõõnaga püsivad need Remmelga sõnul siiski suhteliselt head.

Linn takistada ei saaks

Tartu linna keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer tõdes, et linnavalitsus pole endiselt vaimustatud võimalusest, et Tartu linna piires üldse kunagi segajäätmeid käitlema hakatakse, kuid kätt sellele ette panna raad ka ei saaks.

«Klaasi 3 keskkonnamõju hindamise aruande ümber oli suur vaidlus, aruanne käis kolmel avalikul väljapanekul, aga lõpuks kiideti see heaks,» nentis Mauer.

Agu Remmelg ütles, et kui segajäätmete ümberlaadimine Klaasi tänavas peaks veel kunagi päevakorrale tõusma, korraldatakse see ilmselt samas 2400-ruutmeetrises hallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles