Kallaletung sundis linnavalitsust palkama veel ühe turvatöötaja

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoja treppide juures tervitab majja sisenejaid esmalt turvatöötaja. Eile oli seal tööpostil Taire Heiskonen.
Tartu Raekoja treppide juures tervitab majja sisenejaid esmalt turvatöötaja. Eile oli seal tööpostil Taire Heiskonen. Foto: Kristjan Teedema

Veebruaris leidis Tartu raekojas linnavalitsuse turismiinfopunktis aset vahejuhtum, kus üks seal viibinud mees läks infopunkti töötajale kallale. Pärast kallaletungi ründaja põgenes. «Sellest päevast alates on meil infopunktis iga päev kohal turvatöötaja,» selgitas Tartu linnasekretär Jüri Mölder.

Turvatöötaja infopunkti tööle võtmine õigustas end juba järgmisel päeval. Kuigi ründaja pääses pärast kallaletungi põgenema, tuli ta järgmisel päeval infopunkti tagasi ning siis pidas infopunktis viibinud turvatöötaja ta kinni. Kohale kutsuti politsei, kes ründaja kaasa viis ning temaga edasi tegeles. Õnneks rünnaku ohvriks langenud linnavalitsuse töötaja viga ei saanud.

Politsei Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk vahendas, et tol korral Tartu raekoja turismiinfopunktis kinni peetud mees oli Soome kodanik, kelle suhtes alustati süüteomenetlust. Pärast menetlust saadeti ta Eestist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles