Isamaa liige kutsub erakonnakaaslasi parteist välja astuma, põhjuseks võimalik koalitsioon EKREga (56)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa kirjadega süütetabletid. Pilt on illustreeriv.
Isamaa kirjadega süütetabletid. Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Jõgeva ettevõtja, erakonna Isamaa liige Lea Metsmees postitas täna hommikul Facebooki üleskutse, milles kutsub Isamaa naisliikmeid üles lahkuma erakonnast, kui Isamaa peaks koos EKREga valitsusse minema.

«Teen ettepaneku erakond Isamaa naisliikmetele! Astume kõik erakonnast välja, kui valitsusse minnakse koos EKREga,» seisis Lea Metsmehe postituses.

Metsmees lisas Tartu Postimehele kommentaariks, et ta pole nõus EKRE tõekspidamistega ning kui Isamaa peaks EKREga koos valitsusse saama, astub tema kindlasti erakonnast välja. Veel lisas Metsmees, et tema algatusele on juba tund aega pärast postitust tekkinud hulk toetajaid. «Praegu tean veel vähemalt nelja inimest, kes sellisel juhul samuti erakonnast välja astuvad,» lisas ta.

Samas on hulk inimesi Lea Metsmehe üleskutse ka hukka mõistnud. Postituse kommentaaridest võib lugeda, et osa inimesi peab säärast ettepanekut väärituks ja amoraalseks. Üks inimene on nimetanud Metsmehe üleskutset ka lihtsalt rumalaks.

Riigikogu liige, Isamaa Jõgeva- ja Tartumaa esinumber Aivar Kokk kuulis Metsmehe üleskutsest esimest korda Tartu Postimehelt. Kokk võttis ses küsimuses ka Metsmehega ühendust ning andis teada, et nad arutavad teemat silmast silma siis, kui valitsus on moodustatud. «See (üleskutse – E.A.) oli tehtud esimese emotsiooni pealt ning need emotsioonid saime teleofnivestluse käigus maha võtta,» märkis Kokk.

Mis puutub koalitsiooniläbirääkimistesse, siis Kokk sõnas, et seni on sujunud kõik tõrgeteta. «Nendel teemadel, mis mind enim puudutavad, pole EKREga erimeelsusi olnud,» lausus ta. «Maaelu, põllumajanduse ja regionaalpoliitika küsimustes oleme läbirääkimistel kõikide pooltega ühel nõul.»

Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles