Meeste tervise sõeluuringuid pole vaja, mehed käivad kabinetis niigi. Kas see võib tõele vastata?

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestearst Margus Punab ütleb, et tuleb mõelda nii, et kui sul on probleem, siis sel on ka lahendus. Lihtsalt esimene samm tuleb astuda.
Meestearst Margus Punab ütleb, et tuleb mõelda nii, et kui sul on probleem, siis sel on ka lahendus. Lihtsalt esimene samm tuleb astuda. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi meestekliiniku koridoris istuvad vanemad härrased. Vähemalt esimesel pilgul paistab nii. Meestearst Margus Punab selgitab, et tegelikult on kliiniku patsientide keskmine vanus 46 aastat. Ta enda kõige noorema ja kõige eakama patsiendi vanuse vahe on 100 aastat. See tähendab, et doktor Punabi juures on käinud lapsevanemad nõu küsimas vähema kui poole aastase poisi pärast ning tal on olnud patsiendiks ka 101-aastane mees.

Meeste terviseteadlikkus on viimastel aastatel selgelt paranenud. Mehed jõuavad oma probleemidega arsti juurde märksa kiiremini kui varem. Ja vähemalt haritud mehed hoolitsevad tervise eest juba samahästi kui naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles