Politsei kuulas üle ka Karel Tammjärve ja Algo Kärbi (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv tunnistas Seefeldi koolimajas peetud pressikonverentsil üles, et on kasutanud veredopingut.
Karel Tammjärv tunnistas Seefeldi koolimajas peetud pressikonverentsil üles, et on kasutanud veredopingut. Foto: Tairo Lutter

Eile esitas riigiprokuratuur suusatreenerile Mati Alaverile kahtlustuse seoses dopingu tarvitamisele kallutamisega ning viis Tartu politseimajas läbi esimesed menetlustoimingud. Sellega seoses kuulas politsei eile üle ka veredopingu kasutamise avalikult üles tunnistanud suusatajad Karel Tammjärve ja Algo Kärbi.

Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Elmo Riig

Riigiprokuratuuri nõuniku Olja Kivistiku kinnitusel kuulati nii Tammjärv kui ka Kärp eile tunnistajatena üle. Tartu Positmehe andmetel pääsesid mehed lõunaks koju.

Eestis ei ole dopingu tarvitamine kriminaalkorras karistatav, seega ei ole prokuratuuril võimalik Tammjärvele ega Kärbile kahtlustust esitada.

Küsimusele, kas Alaveri kahtlustusega seoses veel kedagi üle on kuulatud, vastas Kivistik, et pooleliolevat menetlust ei ole prokuratuuril võimalik täiendavalt kommenteerida.

Mati Alaver pääses vabadusse eile õhtul, tema vahistamist prokuratuur ei taotlenud.

Juhtiva riigiprokuröri Taavi Perni sõnul jätkub Eesti suusatajate võimaliku dopingu tarvitamisega seotud kriminaalmenetlus Austrias. «Austria prokuratuuri alustatud kriminaalmenetluse raames selgitatakse meile teadaoleva info kohaselt muu hulgas välja mitmete sportlaste dopingu tarvitamisega seotud asjaolud,» ütles Pern ning lisas, et riigiprokuratuur on koostööpartneritele info kogumisel igati abiks.

Kriminaalmenetlus alustati karistusseadustiku § 195 järgi, mis käsitleb ravimi väljakirjutamist kasutamiseks dopinguna spordis, samuti ravimi dopinguna kasutamisele kallutamist või ravimi dopinguna manustamiseks üleandmist. Selle eest on ette nähtud rahaline karistus.

Menetlust viib läbi Keskkriminaalpolitsei ja seda juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles