Video: Mati Alaveri Mercedeselt on kadunud Team Haanja ja toetajate kleebised. Mees ise hoidub uutest kommentaaridest (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mati Alaver ei ole kommenteerinud täna Saksa dopinguajakirjaniku Hajo Seppelti kaudu liikvele läinud väidet, nagu olnuks just tema hiljuti Seefeldis suusatamise maailmameistrivõistlustel lahvatanud dopinguskandaali ning ühtlasi Erfurdi afääri võtmeisik. Alaver ei vasta telefonikõnedele ning kuigi tema Tartu kodumaja ees seisis täna keskpäeval tema käsutuses olev Mercedes, ei avanud keegi Tartu Postimehe reporteritele ust.

Täna teatas Saksa meediaväljaande ARD ajakirjanik Hajo Seppelt, et just Mati Alaver on Seefeldi MMil lahvatanud dopinguafääri võtmeisik ning väidetavalt on Alaver ka rahvusvaheliselt tagaotsitav. Eesti politsei ega prokuratuur pole seni Alaveri tagaotsimist kinnitanud.

Mati Alaver telefonikõnedele ei vasta. Alaveri Tartus asuva kodu ees seisis täna kella kahe paiku tema must Mercedes-Benz, millelt olid eemaldatud Silberauto ja Team Haanja kleebised.

Kuna Tartus sadas kella 12 ja kella 13 vahel tihedat lund, oli jälgede järgi näha, et keegi oli pärast lumesadu Alaveri autost tuppa kõndinud. Ka autol polnud lumest vaba, mis viitas asjaolule, et sellega oli pärast lumesadu sõidetud.

Paraku ei soostunud keegi uksekella helistamise ja mitme koputuse peale ust avama. Ka polnud maja juures näha ühtegi hingelist. Ainsaks vihjeks, et keegi ikkagi majas on, olid hoovis nähtavad värsked jäljed lumel.

Riigiprokuratuur alustas dopingu tarvitamisele kallutamise asjus kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas avalikkuse ette jõudnud info selle kohta, et kolme Eesti suusatajat kallutati dopingut tarvitama, viitab kuriteo toimepanemisele. 

Juhtiva riigiprokuröri Taavi Perni sõnul on Austria ja Saksamaa Liitvabariigi prokuratuur andnud piisava ülevaate, milliseid kuritegusid uuritakse sealsete menetluste raames. «Austria ja Saksamaa koostööpartneritelt saadud info pinnalt teame, et neil käib ulatuslik kriminaalmenetlus. Samas on aga avalikkuseni jõudnud väga palju uusi infokilde, mida on mõistlik uurida eraldi kriminaalmenetluse raames Eestis,» rääkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles