Aastate daam Helvi Jürisson mõtestab oma aega ümber

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ettevõtlikud daamid kuulutasid ettevõtlikuks daamiks koorijuhi ja dirigendi Külli Lokko (vasakul) ning aastate daamiks kirjanik Helvi Jürissoni. 
Tartu ettevõtlikud daamid kuulutasid ettevõtlikuks daamiks koorijuhi ja dirigendi Külli Lokko (vasakul) ning aastate daamiks kirjanik Helvi Jürissoni. Foto: Sille Annuk

Ligi paarsada külalist kogunes reede õhtul Tartu külje alla Mileedi lillemajja Tartu edukate naiste assotsiatsiooni (EDA) piduõhtule, kus põhisündmus oli aasta ettevõtliku daami ja aastate daami tiitli kätteandmine. Tartu EDA kuulutas sel korral aastate daamiks arsti ja kirjaniku Helvi Jürissoni ning ettevõtlikuks daamiks koorijuhi ja dirigendi, EStuudio koori- ja tantsukooli juhi Külli Lokko.

Läinud sügisel 90. sünnipäeva tähistanud Helvi Jürisson rahustas esmalt külalisi, öeldes, et 90. eluaasta polegi midagi nii kohutavat. «Kui sain 89, siis ma kartsin selle uue kümnendi tulekut, aga 90. sünnipäev läks justkui möödaminnes, ei saanud arugi, et nüüd olen vana või nii,» rääkis ta.

Daam ollakse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles