Delta maja jõuab peagi katuse alla

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi hektaril laiuva Tartu ülikooli Delta õppehoone karp on püsti, märtsi lõpus tuleb sarikapidu.
Ligi hektaril laiuva Tartu ülikooli Delta õppehoone karp on püsti, märtsi lõpus tuleb sarikapidu. Foto: Kristjan Teedema

«Ehitajatel on graafik väga pingeline,» tõdes läinud nädalal Delta maja tööjärge tutvustanud Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel. «Sarikapidu tuleb märtsi lõpus, ehitustööd lõpevad oktoobris ja järgmise aasta jaanuaris-veebruaris peaks Delta maja rahvast täis olema.»

Ehitusfirmad AS Rand ja Tuulberg ning AS Ehitustrust hakkasid Deltat ehitama mullu veebruaris. Nüüd on maa-aluse ning nelja maapealse korrusega ligi 24 000-ruutmeetrise netopinnaga hoone karkass on valmis. Töö käib igal rindel: ehitajad panevad majale ette uksi-aknaid, osa neist teeb katuse kandekonstruktsiooni, osa katab katust, osa laob sees vaheseinu. Maja Narva maantee poolses küljes on juba näha fassaadile tulevat vertikaalset tumehallist alumiiniumist ja kullakarva messingust metallribistikku, mis varjab päikest ja rõõmustab silma.

Delta peasissepääs jääb Vene tänava poole, Ujula Konsumi vastu. Peasissepääsu lähedale tuleb Emajõe poolsesse külge suurim, 300-kohaline auditoorium. Sealt veidi edasi on puhkeala ja kohvik, ikka vaatega Emajõele. Kohviku ees on varjualusega terrass, ka jõe ääres on terrassid. Katuselegi tuleb terrass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles