ERR.ee: Tartu Ülikooli raamatukogus saab taas südaööni lugeda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu on rahulik nurgake tormlevas maailmas.
Raamatukogu on rahulik nurgake tormlevas maailmas. Foto: Caro / Scanpix.

Tudengite sage mure, et õppimiseks on liiga vähe aega, saab Tartu Ülikooli raamatukogus paariks nädalaks mõnevõrra leevendust, sest tänasest on taas võimalik raamatuid laenutada ja lugeda kuni südaööni.


Pärast tööpäeva lõppu on uksed jälle avatud ka ülikooli ööraamatukogu lastetoal, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Tartu Ülikooli raamatukogu on pälvinud isegi rahvusvahelise tunnustuse, et on ühendanud ööraamatukogu ja loonud samal ajal ka lastehoiuvõimaluse.

Tartu Ülikooli ööraamatukogu oli esmakordselt avatud 2003. aasta talvel. Vahepealse aja jooksul on proovitud ka ööpäevaringset lahtiolekut. Praktika aga näitab, et päris öiseid lugejaid pole palju, seepärast on ka tänavune ööraamatukogu järgneval kahel nädalal õppureile ja lugemishuvilistele avatud senisest kolm tundi kauem ehk kuni südaööni.

«Õhtusel ajal on päris palju rahvast, saame neid loendada siiski sadades. Ja kui me vaatame üldse sessiperioodi, siis päevas käib läbi mitutuhat inimest,» ütles Tartu Ülikooli raamatukogu direktor. «Ütleme nii, et mida hilisemaks tund läheb, mõnevõrra jääb rahvast vähemaks, kuid neid on siiski piisavalt palju ja elu igati keeb ka ööraamatukogu ajal».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles