Tartu Postimees pälvis ajalehtede liidu kujunduspreemia

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Kuus

12. oktoobril Tartu Postimehes ilmunud loo «Talvivaara õppetund» kujundus valiti Eesti ajalehtede liidu poolt kohalike väljaannete olemuslugude kategoorias parimaks.

Kujunduse autor, Tartu Postimehe disainer Artur Kuus selgitas, et auhinna toonud loo kujundus ei sündinud üleöö. «Õnneks sain teksti korralikult süveneda,» sõnas Kuus eile õhtul pärast auhinnatseremooniat.

Lugu «Talvivaara õppetund» räägib Soome niklikaevandusest, mis tervikuna kujunes ebaõnnestumiseks. Kuus otsustas loo kujunduselemendina ära kasutada nikli keemilist tähist. «Läksin seda teed, et kukutasin kujunduses nikli tähises I-tähe pikali,» selgitas Tartu Postimehe disainer.

Kuus nomineeriti ka kohalike väljaannete visuaalse kommunikatsiooni kategoorias 19. oktoobril ilmunud fotolooga ««Kaseke» kaob koos tänavakunstigaleriiga». Selles kategoorias tuli Kuusil siiski Virumaa Teataja paremust tunnistada, sest võitjaks valiti Lääne-Virumaa häälekandjas 6. oktoobril ilmunud fotorohke illustratsiooniga lugu «Stiil on elamise viis, elu on aga teadagi kirju».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles