Kraftide dünastia liige sai Mustvee vallavanemaks

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee vallavanem Märt Kraft.
Mustvee vallavanem Märt Kraft. Foto: Anu Ots

Kolmapäeval valis Mustvee vallavolikogu uueks vallavanemaks Märt Krafti (pildil). Mustvee valla elanikud võivad selle otsuse üle varjamatult uhkust tunda, sest mitte just paljusid maaomavalitsusi ei juhi sedavõrd tugeva kogemuste pagasiga inimene, kui seda on Kraft.

Nimelt töötas Märt Kraft 1999. aastast 2011. aastani siseministeeriumi kantslerina. Pärast seda siirdus ta kaitseministeeriumi, kus töötas viis aastat riigi julgeoleku volitatud esindajana. Selles ametis oli tal ka kokkupuuteid riigisaladusega. Viimasel paaril aastal tegeles Kraft ettevõtlusega.

Vallavanemaks kandideerima ajendas Krafti soov tulla tagasi oma juurte juurde. Nimelt asub Kraftide pere kodutalu Mustvee lähistel Kasepääl, kus tema isa, õmblus- ja rõivatööstur Jüri Kraft asus viis aastat tagasi pidama sajapealist lihaveisekarja. Vahepeal tegeles talupidamisega ka Märt Kraft ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles