Vähiliit ja õiguskantsler kutsuvad osalema suurel galakontserdil

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Vähiliit

Eesti vähiliit ja õiguskantsler Ülle Madise kutsuvad kõiki osalema suurüritusel «Terve Eestiga vähi vastu» ning toetama vähi ennetustegevust ja varajast avastamist.

Vähiliit alustas täna piletimüüki 13. septembril rahvusooperis Estonia toimuvale heategevuslikule galakontserdile ja õhtusöögile. Piletilevis läheb müüki 500 piletit ja välja saadetakse 150 isiklikku toetuskutset. 

Galakontserti käigus allkirjastatakse pidulikult maailma vähideklaratsioon, mille olulisemad eesmärgid on vähiennetuse ja vähiuuringute toetamine ning vähipatsientide ravivõimaluste nüüdisajastamine. Deklaratsiooniga on liitunud 116 riiki, Eesti sellega veel ühinenud ei ole. 

Eestis haigestub aastas ligikaudu 9000 inimest vähki ja ligi pooled neist paraku surevad.

Kuigi vähk on meie riigis üks peamisi surma põhjusi, ei ole Eesti tervishoiupoliitikas praegu veel kirjeldatud vähispetsiifilisi eesmärke. Vähiliit rõhutab, et  vähiga võitlemise plaan on igal arenenud riigil. Vähisurmade vähendamiseks on oluline, et riiklikul tasandil tegeletaks kõikide vähihaigust puudutavate aspektidega, eelkõige haiguse ennetamise ja varajase avastamisega, mis aitaks päästa tuhandeid elusid ning säästa miljoneid eurosid raviraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles