Tegijad tutvustavad ERMi toolinäitust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Toolilugu».
«Toolilugu». Foto: Sille Annuk

Eesti Rahva Muuseumis toimub märtsis kolm kuraatorituuri galeriis jaanuari lõpus avatud näitusel «Toolilugu». Tuure viivad läbi näituse produtsent ja kunstiajaloolane Reet Mark ning näituse üks kuraatoritest, kunstiteadlane Harry Liivrand.

Kuraatorituurid toimuvad järgmistel aegadel:

10. märtsil kell 13 kuraatorituur Reet Margiga

20. märtsil kell 17 kuraatorituur Harry Liivrannaga

28. märtsil kell 17 kuraatorituur Reet Margiga

Kuraatorituuridel saab osaleda galeriipiletiga ning grupid kogunevad ERMi B-infolaua (Muuseumi tee 2, Tartu; B-sissepääs) juures.

Lisaks on 13. märtsil kell 16 võimalik külastada ERMi puiduhoidlat Raadil ja tutvuda muuseumi kogudes olevaid toole. Ringkäiku viivad läbi ERMi puidukonservaatorid Indrek Tirrul ja Mariliis Vaks.

Puiduhoidla külastamine on osalejatele prii, kuid kohtade arv on piiratud (10 kohta). Seetõttu on vajalik eelregistreerimine ERMi kodulehel: www.erm.ee/puiduhoidla-kulastus. Grupp koguneb ERMi A-fuajees.

Näitusel «Toolilugu» on tähelepanu all üks levinum ja olulisem sisustuselement, milleta ei saa läbi ükski ruum. Sajandi jooksul on Eesti arhitektid ja disainerid kavandanud ning valmistanud toole, mis avalikkusele on jäänud üsna nähtamatuks, kuid ilma milleta me ei kujutaks oma disaini kujunemislugu ette. Näitus on loodud koostöös Eesti sisearhitektide liiduga ning jääb avatuks 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles