Mustvee vallavanemaks sai kaitseministeeriumis kõrgel ametikohal töötanud Märt Kraft

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi ednine kantsler Märt Kraft.
Siseministeeriumi ednine kantsler Märt Kraft. Foto: Heino Käos / Valgamaalane

Täna valis Mustvee vallavolikogu uueks vallavanemaks Märt Krafti, kes varem on töötanud siseministeeriumi kantslerina ning oli 2011-2016 aastanu ametis kaitseministeeriumis riigi julgeoleku volitatud esindajana. Viimati töötas Kraft eraettevõttes.

Mustvee vallavolikogu tänasel istungil osalesid lisaks volinikele ka kaks vallavanemakandidaati: Vinni valla teede- ja ühistranspordinõunik Aivar Lainjärv ja kaitseministeeriumi riigi julgeoleku volitatud esindaja Märt Kraft. Volikogu liikmed hääletasid 13 poolthäälega uueks vallavanemaks Märt Krafti.

Kraftide dünastia liikme, õmblus- ja rõivatöösturi Jüri Kraft noorema poja Märt Kraftile pole Mustvee võõras kant. Nimelt kuulub talle ja isale Kasepääl talu.

«Mul on hea meel pöörduda tagasi juurte juurde. Ega ma väga ei tea, kuidas neid asju siin täpselt aetakse, aga loodame, et jõuan end võimalikult kiirelt asjadega kurssi viia,» selgitas värske vallavanem pärast enda ametisse nimetamist.

Vastvalitud vallavanem asub ametisse 26. märtsil.

Mustvee endine vallavanem Jüri Morozov vabastati umbusaldushääletusel ametist jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles