Patrullivad kadetid kasutavad Tartus ka paukpadruneid ja suitsugranaate

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula

12.–14. märtsil korraldavad kaitseväe ühendatud õppeasutused (KVÜÕA) Tartus taktikaharjutusi, kus  kõrgema sõjakooli kadetid harjutavad linnas relvastatult ja lahingvarustuses patrullimist.

«Sellised harjutused on Tartus vajalikud, et treenida üksusi võimalikult realistlikus keskkonnas ning tagada kriisiolukorras linnaruumis tegutsemise oskus. Oleme väga tänulikud Tartu elanike mõistva suhtumise eest,» ütles KVÜÕA rühmataktika grupi ülem major Marko Pungar.

12. ja 13. märtsil patrullivad sõjakooli kadetid Jaamamõisa linnaosas, kus kasutatakse lahingutegevuse imiteerimiseks ka paukpadruneid ja suitsugranaate.

14. märtsil harjutatakses Tartu avaturu piirkonnas, kus kadetid liiguvad relvastatult ning imitatsioonivahendeid ei kasutata.

Harjutused on kooskõlastatud Tartu linnavalitsuse ja häirekeskusega ning harjutusi juhivad KVÜÕA instruktorid. Patrullimise käigus ei sisene osalejad eravaldustesse ega siseruumidesse ning pärast patrullharjutust korrastab KVÜÕA kasutatud alad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles