90-aastane Kalju Konsin luuletab uues värsivihikus ka valimistest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Konsin käib sageli Werneri kohvikus.
Kalju Konsin käib sageli Werneri kohvikus. Foto: Kristjan Teedema

Tartlasest etnoloog Kalju Konsin (90) sai möödunud nädalal trükist oma luulekogu «Memento vivere» (ladina keeles «ära unusta elada» ehk «mõtle elamisele»), milles on 24 lehekülge ja mis on järjekorras tema 17. värsivihik. Selles on luuletusi elamisest ja keelest, rahvuslikest vöökirjadest ja värvidest, Kanaaride jaanuarist ja Eesti veebruarist ning veel paljudest asjadest ja nähtustest autori ümber.

Luulekogu «Memento vivere».
Luulekogu «Memento vivere». Foto: Sille Annuk

Värskes luulekogus on ka üks eriti päevakohane värsinelik pealkirjaga «Valimislubadused»: «Palju lubame valimiste eel. / Loodame kõike täita veel. / Midagi siiski ei juhtu / kui kõik lõpuks luhtub.»

Viimasele leheküljele on autor paigutanud rõõmsalt tulevikku vaatava kolmerealise luuletuse «Algus ja lõpp»: «Ei tohi karta lõppe. / Kurbadest lõppudest / sünnib jälle uus algus.»

Konsini eelmine luulevihik, 24-leheküljeline «Roheline instinkt» ilmus mullu jaanuari alguses. Sellele eelnes aprillis 2017 samas mahus «Uitmõtted». Esimene tema luulekogumik «Kuuüksindus» nägi trükivalgust aastal 2003.

Kõik oma kogumikud on Konsin varustanud rahvusvahelise raamatunumbriga ISBN ning avaldanud oma kulu ja kirjadega. Kaanekujundused on Kalju Konsin teinud samuti ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles