Mustkunstnik päästab Musta Kasti lavastuses küülikud

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must Kast mängib «Ernesto küülikuid» Tartu Saksa kultuuri instituudi saali püstitatud tsirkusetelgis.
Must Kast mängib «Ernesto küülikuid» Tartu Saksa kultuuri instituudi saali püstitatud tsirkusetelgis. Foto: Gabriela Liivamägi / Must Kast

Teater Must Kast tõi Tartu saksa kultuuri instituudi saalis tartlastest laste ja vanemategi vaatajate ette Kaija M Kalveti lavastatud «Ernesto küülikud», mis põhineb Piret Raua samanimelisel lasteraamatul.

Mustkunstnik avastab ühel hommikul ärgates üllatusega, et talle kümme aastat kodu ja tööd pakkunud tsirkusetelk on varastatud. Uut elusihti seades päästab ta karusnahafarmist viis küülikut ning satub seejärel silmitsi paljude olukordade ja tegelastega.

Lavastuses panevad näitlejad elama nukud ja kehastuvad ka 17 tegelaseks. Lavastus kutsub kõiki märkama nõrgemaid enda ümber ning julgustab käima oma rada, et leida hingerahu ja maagiat ka igapäevaelust.

Piret Raua raamatu on dramatiseerinud lavastaja Kaija M Kalvet. Lavastuse kunstnik on Inga Vares, valguskujundaja Karl Marken ning nukud meisterdanud An-Liis Amur. Helilooja on Ardo Ran Varres, vaatajate ette tulevad Agur Seim, Jaanika Tammaru, Karl Edgar Tammi ja Siim Angerpikk.

Lavastus on sobilik lastele alates 5. eluaastast, kestab 50 minutit. Tartu saksa kultuuri instituudis (Kastani 1) on etendused märtsis, aprillis ja mais.

5. ja 6. märtsil etendunud «Ernesto küülikuid» käis tasuta vaatamas 100 puudustkannatavat last. Piletid kinkis Must Kast lastele Tartu laste turvakodu, organisatsiooni Igale Lapsele Pere, vähihaigete laste vanemate liidu ja Hiie kooli vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles