Linn võtab Tamme staadioni amortiseerunud kunstmuruväljaku viimaks käsile

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme staadioni kunstmuruväljak.
Tamme staadioni kunstmuruväljak. Foto: Kristjan Teedema

Kahe aasta eest kirjutasime, et kui kõik läheb plaanitult, asub Tartu linn Tamme staadioni amortiseerunud kunstmuruväljakut remontima 2018. aastal. Mullu siiski tööks ei läinud ning sajad noored ja vanad jalgpallurid pidid endistviisi treenima vaipa meenutaval ja aastatega kivikõvaks muutunud platsil. Tänavu saab väljak viimaks uue katte.

Linn kuulutas Tamme staadioni kunstmuruväljaku rekonstrueerimise riigihanke võitjaks ÖÜ Tavt pakkumuse kogumaksumusega 459 016,27 eurot (koos käibemaksuga). Lisaks Tavtile osales hankel veel viis ettevõtet.

Hange näeb ette Tamme staadioni territooriumil asuva kunstmurukattega jalgpalli harjutusväljaku rekonstrueerimise, mis tähendab kunstmurukatte ja pallipüüdevõrkude vahetamist, ning jalgpalli harjutusväljakuga külgneva loodusliku murukatte asendamise praegu jalgpalli harjutusväljakul oleva kunstmurukattega. Lisaks rekonstrueeritakse staadioni valgustus koostatud projektide järgi.

Ehitustööde teostamise eeldatav aeg on 15. aprillist 15. juulini ning tööd alustatakse vahetult pärast Hillar Otto mälestusturniiri lõppu. Raha hankelepingu täitmiseks on ette nähtud 2019.aasta investeeringute eelarvest ja puuduolevad vahendid on linnavarade osakond taotlenud esimesest lisaeelarvest.

Tamme staadioni praegune kunstmuru rulliti maha üheksa aasta eest. Kuigi kunstmuruväljaku eluiga võib heade tingimuste korral ollagi kümmekond aastat, siis Tamme väljaku kiirele väsimisele on lisaks paratamatule talvisele hooldusele kaasa aidanud see, et kunstmuru on aastate jooksul saanud väga korralikult vatti – näiteks 2015. aastal, kui Annelinna kunstmuruväljak oli rekonstrueerimisel ning Sepa jalgpallikeskuse valmimiseni oli jäänud veel aasta, polnud sugugi harukordne, kui Tamme väljakul treenis korraga sadakond jalgpallurit. Standardite kohaselt võiks platsil toimetada korraga maksimaalselt kuni 40 vutimeest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles