Välja surnud ATV jättis kalamehe pimenevale Peipsile hätta

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ATV Peipsi järve jääl. Pilt on illustratiivne.
ATV Peipsi järve jääl. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeva õhtupoolikul alustasid piirivalvurid Peipsi järvel otsingu leidmaks järvel eksinud kohalikku kalastajat. Maastikusõidukil hommikul järvele väljunud mees andis õhtu saabudes kohalikele piirivalvuritele teada, et on hätta sattunud ning ei saa omal jõul enam kaldale tagasi. 

Nimelt ei käivitunud 63-aastase mehe ATV mootor ning lisaks ei teadnud mees ka oma täpset asukohta. Piirivalvurid selgitasid seepeale välja tema võimaliku asukoha ning toimkonnad väljusid meest otsima. Oma abi pakkus piirivalvuritele ka kohalik elanik, kel õnnestuski esimesena abivajajani jõuda.

Järvejääl hätta sattunud mees toimetati ühes rikkis maastikusõidukiga Mustvee sadamasse, kus meedikud ta tervise üle vaatasid. Hoolimata pikast järvel seiklemisest ja külmast ilmast oli mehe tervis korras ning ta seadis sammud kodu poole.

Päev hiljem kontrollis Mustvee kordoni saanipatrull Sassukvere traaversil liikunud mootorkelku ning tuvastas, et selle juht ei olnud oma väljumist piiriveekogule kordonis registreerinud.

Kelgul liikunud meeste tähelepanu juhiti rikkumisele ja neile tehti suuline hoiatus. Nad mõistsid oma eksimust, vabandasid ning registreerisid kohe piirivalvurite silma all oma järvel viibimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles