Peeter Ernitsa ettekuulutus: uskuge mind, nelja aasta jooksul jõuab EKRE valitsusse (5)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits Elvas valijatega kohtumas.
Peeter Ernits Elvas valijatega kohtumas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eilsetel riigikogu valimistel kogus Peeter Ernits Jõgeva- ja Tartumaal EKRE ridades 3846 häält, mis oli ses valimisringkonnas teine tulemus. Kuigi valimised võitnud Reformierakonna juhid on selgelt väljendanud, et EKREga nad koostööd ei tee, on Ernits veendunud, et jõuavad oma erakonnaga veel sel valitsemisperioodil riigipiruka juurde.

Ernits rõhutas, et Reformierakond küll võitis valimised, kuid 34 kohaga pole võimalik riiki valitseda. Ta tuletas meelde, et ka varem on teised erakonnad valimiste võitja vastu seljad kokku pannud ning ise valitsuse moodustanud. «Ma ei välista, et see ka sel korral nii läheb,» märkis Ernits. Ta väitis üsna kindlalt, et EKRE jõuab järgmise nelja aasta jooksul valitsusse.

«Vaadake, milline mõju on rahvuslastel teistes Euroopa riikides, ka meie tulemus oli Eestis mastaapne,» lisas ta. Ernits meenutas mõningaid kohtumisi valijatega. «Noored, tööealised tublid mehed tulid ja ütlesid mulle, et lööge need tropid sealt eest minema,» meenutas Ernits valimiseelset perioodi.

Sügisel Keskerakonnast EKRE ridadesse astunud Ernitsal jagus kriitikat ka senise valitsusjuhi Jüri Ratase pihta. Tema hinnangul ei suutnud Ratas end valitsusjuhina kehtestada ning muutis Keskerakonna sotsiaaldemokraatide kelgunööriks. «Kui ma teda nüüd riigikogus lihtliikmena kohtan, tuletan talle kindlasti neid sõnu meelde,» lisas Ernits.

Samas ei välista Ernits, et EKRE ja Keskerakond teevad valitsuskoalitsiooni. «Meil on palju ühiseid mõtteid alates tasuta bussitranspordist ja lõpetades presidendi valimiskorra muutmisega,» sõnas ta.


 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles