Linnapea Urmas Klaas ei lähe riigikokku, kuid mängib mõttega ministrikohast (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas Reformierakonna Tartu valimispeol hotellis Lydia.
Urmas Klaas Reformierakonna Tartu valimispeol hotellis Lydia. Foto: Kristjan Teedema

Äsja lõppenud riigikogu valimistel Tartus oodatult kõige suurema toetuse – 6122 häält – saanud reformierakondlasest linnapea Urmas Klaas kinnitas pärast tulemuste selgumist, et tal pole kavatsust parlamenti tööle minna ning ta jätkab linna eesotsas. Samas möönis ta, et kui tulevane peaminister peaks talle tegema ettepaneku asuda ministriks, on ta valmis seda kaaluma.

Seda, milline saab olema järgmise valitsuskoalitsiooni koosseis, ei söandanud Klaas läinud öösel ennustada, kuid ütles, et igal juhul peab matemaatika kokku andma tugeva koosluse, olgu selleks siis kaksik- või kolmikliit.

Oma edasise tegevuse asjus kordas linnapea varem öeldut: tema esimene eelistus on jätkata linnapea ametis. Ent mis saab siis, kui tuleb kutse valitsusse? «Siis tuleb olukorda uuesti mõtestada ja hinnata,» lausus ta.

Klaas tahab enda sõnul edasist kavandades silmas pidada just Tartu huvisid. «Tunnen, et saan ja pean neid huve teenima linnapeana. Aga kui pannakse kokku valitsust, siis hinnatakse ka ülesandeid ümber. Kõige parem oleks, kui valitsuses oleks tartlasi – see on tähtis – ja et oleks hea koostöö nende tartlaste vahel, kes töötavad valitsuses, parlamendis ning siin, linnavolikogus ja -valitsuses. Pilt peab hästi kokku tulema ja seda tervikpilti ma kavatsen ka hoolega vaadata,» lausus ta.

Tartu linnast pääsesid riigikokku

Urmas Klaas (Reformierakond) – 6122 häält

Ants Laaneots (Reformierakond) – 3053 häält

Jaak Valge (EKRE) – 2743 häält

Tõnis Lukas (Isamaa) – 2505 häält

Aadu Must (Keskerakond) – 2374 häält

Heljo Pikhof (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) – 1523 häält

Signe Kivi (Reformierakond) – 1300 häält

Ruuben Kaalep (EKRE) – 566 häält

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles