Nigeeria petukirjade kelmid varastasid Tartumaa elanikelt mullu ligi 100 000 eurot (2)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri Nigeeria külast.
Kiri Nigeeria külast. Foto: Artur Kuus

Kui kellegi e-postkasti saabub kiri, et ÜRO saadik soovib Eestisse puhkama tulla, aga reisidokumentide kordaajamiseks oleks vaja pisut raha, saadaksid ilmselt paljud palve pikemalt mõtlemata prügikasti.

Ometi suudavad end ÜRO saadikuteks valetavad kelmid usaldusväärse jutuga ka eestlastelt raha välja petta. Mullu jäi mõnikümmend heauskset Tartu linna ja maakonna elanikku e-kirja teel tegutsevate petturite tõttu kokku ilma ligi kuuekohalisest summast, mida nad väga suure tõenäosusega enam tagasi ei saa.

Näiteks Tartumaal elav Mari (nimi muudetud) on üks neist, kes kandis raha «ÜRO saadikule» lootuses hiljem laen mitmekordselt tagasi teenida. «Eks inimesi peibuta asjaolu kiirelt raha teenida. Siiski ei tohi lasta pudrujõgedel ja piimamägedel end ära võluda, sest tegemist on petuskeemiga,» selgitas politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri juhtivuurija Peeter Pärn. Mari ei kandnud end saadikuks valetavale inimesele raha üle mitte üks kord, ta tegi seda korduvalt. Pärast mitmeid ülekandeid andis saadik Marile detailse info, millal ja kuhu ta lennuk maandub. Muidugi ei jõudnud Eestisse ei meest ega talle laenatud raha. Siis pöördus Mari politseisse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles