Valla väiksemas valimisjaoskonnast küsitakse endiselt apelsine ja viinereid

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva valla väiksemas valimisjaoskonnas, Kuremaal tekkis hommikupoole isegi väikesedi järjekordi.
Jõgeva valla väiksemas valimisjaoskonnas, Kuremaal tekkis hommikupoole isegi väikesedi järjekordi. Foto: Eili Arula

Jõgeva valla väikseimas valimisjaoskonnas, Kuremaa lasteaed-algkoolis, saavad täna riigikogu valimistel hääle anda 417 selle piirkonna elanikku. Olgugi et valimisõiguslikke oli piirkonnas vähe, tekkis ka pisikeses jaoskonnas valimispäeva hommikul järjekord.  Keskpäevaks olid seal hääle andnud pooled piirkonna valijatest.
 

Kuremaa valimiskomisjoni liikmed muhelesid, et mõned valijad on muu hulgas ikka küsinud, et kas viinereid ja apelsine ei antagi. Ka kohalik mees Vambola Väljaots meenutas, et vanasti ehk Nõukogude Liidu ajal veeti neid Kuremaalt Laiusele valima ning valimised olid kogu selle ettevõtmise juures kõige vähem tähtis osa.

«Muusika mängis, kultuurimajas näidati neli või viis tasuta filmi päevas,» meenutas Väljaots, kes tuli valima otse Kuremaa ujulast. «Ma lootsin, et valimispäeva puhul on Kuremaal ujula ka tasuta, aga näed, ei olnudki,» lisas ta.

Tänased valimised võivad jääda Kuremaa jaoskonnas ka viimasteks, sest riigi valimisteenistus on andnud ühe valimisjaoskonna peale soovituslikuks valijate hulgaks tuhat inimest.

Keskpäeval Kuremaa jaoskonnas hääle andnud Liivi Noormägi sõnas, et teda Kuremaa valimisjaoskonna sulgemine ilmselt ei mõjuta, kuna ta kaalus ka sel korral e-hääletamist. «Ma ise oma hajameelsusest magasin e-hääletamise aja maha,» ütles ta.

Lisaks Kuremaa jaoskonnale on Jõgeva vallas sulgemisohus ka Kaarepere, Sadala, Vaimastvere ja Laiuse jaoskond, kus valijate arv jääb 500 piirile või alla selle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles