Tartus on pooled valijad otsuse teinud

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna toimuvad Riigikogu valimised. Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumis oli selle tarbeks ülesse seatud valimisjaoskond nr 4.
Täna toimuvad Riigikogu valimised. Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumis oli selle tarbeks ülesse seatud valimisjaoskond nr 4. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Keskpäevaks oli Tartus riigikogu valimistel hääle andnud 50,61 protsenti valijaist, kaubamaja jaoskonnas isegi 58 protsenti.

Valimisaktiivsuse esikolmikusse mahtusid veel Lõunakeskuse jaoskond, kus osalus on juba 57 protsenti, ja Veeriku koolis olev jaoskond, osalus 55 protsenti.

Kõige väiksem on valimistest osavõtt seni kahes Annelinna jaoskonnas: Decartes'i kooli jaoskonnas on osalusprotsent 41 ja Petersoni gümnaasiumi jaoskonnas 44.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder tõi välja, et hommikul esimese kolme tunniga käis Petersoni gümnaasiumis 600 valijat, Lõunakeskuses 636 ja Eedenis 508. Kõige rahulikum oli Taskus, kus käis 228 valijat.

Kokku käis esimese kolme tunniga Tartus valimas 4537 inimest.

«Selle arvu järgi ei saa küll ennustada mingit väga erakordset osalemisprotsendi muutust. Tavaliselt on põhiosa valijaid käinud ajavahemikus kell 12–16,» märkis Mölder.

2015. aastal käis valimispäeva esimese kolme tunniga Tartus hääletamas 4943 valijat, 2017. aastal 4011.

Mingeid vahejuhtumeid Möldri sõnul seni olnud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles