Noored kummutasid turvakodudega seotud eelarvamusi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu turvakodus esines Daniel Levi bänd ja DanceActi tantsustuudio.
Tartu turvakodus esines Daniel Levi bänd ja DanceActi tantsustuudio. Foto: Erakogu

28. veebruaril kuulasid linna noored Tartu laste turvakodus Daniel Levi bändi kontserti, õppisid breiktantsu ja looduses hakkamasaamist.

Koolivaheaja töötubade õhtu eesmärkideks oli korraldajate sõnul lisaks noortele toreda õhtu korraldamisele ka kummutada eelarvamusi seoses turvakoduga, tõsta noorte teadlikkust erinevatest pereprobleemidest ning suurendada koostööd lastega tegelevate Tartu linna organisatsioonide vahel.

Daniel Levi-Viinalass mõtiskles enne laulu «Mu koju tood sa» esitamist, et see räägib nendest asjadest, millele elus alati kindel saab olla.

«Paljud asjad, mis meie elus on, veavad meid alt, aga see laul räägib, et loodetavasti on meie kõigi elus neid inimesi, kelle peale saame igal ajal loota. See turvakodu võiks ka olla koht, mille peale saab alati lootma jääda. Kui elus on raske, on turvakodu alati olemas,» rääkis Levi-Viinalass.

Õhtut sisustasid kolm töötuba, mida viisid läbi DanceActi tantsustuudio, NTM seiklusring ja turvakodu vabatahtlikud. Turvakodu suurel õuealal mängiti meeskonnamängu, mis andis teadmisi looduses hakkamasaamise kohta. Toas õpiti koos DanceActi tantsijatega selgeks breiktantsukava ning meisterdamishuvilised said valmistada rinnamärke ning vaprusehelmeid.

Tartu laste turvakodu juhataja Piret Värno sõnul võiks turvakodu kui asutus omandada ühiskonnas positiivsema kuvandi. «Aitame erinevate probleemide korral meeleldi ja abivajaja ei tohiks häbeneda abi küsimist,» ütles Värno. Vaheaja töötubade õhtuga lootis Värno enda sõnul näidata, et turvakodu on hubane koht, kuhu võib alati abi saamiseks pöörduda.

Ürituse korraldasid Tartu ülikooli kommunikatsioonieriala teise ja kolmanda kursuse tudengid, kes kaasasid koostööprojekti Tartu laste turvakodu, Anne noortekeskuse, MTÜ Noored Toredate Mõtetega ja Aparaadi noortekeskuse.

Turvakodust leiavad ajutist peavarju lapsed ja ka nende vanemad, kes kannatavad perevägivalla käes või kellel on materiaalseid probleeme. Lisaks varjupaigateenusele saavad lapsed ja vajaduse korral lastega vanemad turvakodust toidu- ja riideabi ning veeta sisukalt vaba aega. Tartu laste turvakodu (Tiigi 55) on avatud ööpäev ringi. Lisainfot erinevate teenuste kohta leiab turvakodu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles