Tartu loodusmaja harib õpilasi energiasäästu teemal

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loodusmaja.
Tartu loodusmaja. Foto: Kristjan Teedema

Tartu loodusmaja pakub kevadel tuhande viiesajale põhikooliõpilasele tasuta energiasäästuõpitubasid, millele saab praegu registreerida. 

Tartu loodusmaja pakub 6.–9.klassi õpilastele võimalust osaleda energiateemalistes õppeprogrammides. Õpilastele on õppeprogrammides osalemine tasuta ning õpetajatel, haridustöötajatel ja teistel huvilistel on võimalik osalemissoovist teada anda eelregistreerimisvormi kaudu.

Õppeprogrammid on loodud Eesti-Läti piiriülesest koostööprogrammist rahastatava projekti «Energy Advice! Piirideülesed energiasäästunipid» toel. Tegevusi aitab ellu viia SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaasrahastus.

Projekti koordinaatori Katrin Juhansoni sõnul on õppeprogrammides käsitletavad teemad aineteülesed, seotud igapäevaeluga ja väga praktilised, kuid eriti sobivad need täiendama loodusainete – bioloogia, keemia, füüsika – tunde. Kuna õppeprogrammid toetavad ka põhikooli riiklikku õppekava, siis loodame väga, et õpetajad on aktiivsed ja huvi suur.

Tegevuste fookuses on Lõuna- ja Lääne-Eesti koolinoored ning õppeprogrammidega on võimalik tuua värskust ja vaheldust traditsioonilisse koolipäeva. Õppeprogrammid aitavad süvendada 6.–9. klassi õpilaste keskkonnateadlikkust ja tutvustada võimalusi, kuidas igapäevaelus teha nutikamaid valikuid, mis aitavad energiat säästa. 

Eestist viib projekti tegevusi ellu Tartu loodusmaja ning Lätist Kurzeme demokeskus.

2019. aasta lõpus on kavas korraldada Eesti ja Läti õpilastele võistlus, kus saab enda energiasäästuteadmisi proovile panna. Võistluse finaal toimub Ahhaa keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles