Lasteaedade käed jäävad võlgnike suhtes lühikeseks (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu ja Taavi lasteaiast ühtegi kasvandikku maksmata jäetud kohatasu tõttu välja ei visata.
Triinu ja Taavi lasteaiast ühtegi kasvandikku maksmata jäetud kohatasu tõttu välja ei visata. Foto: Sille Annuk, Shutterstock/Fotomontaaž

Nädal tagasi saatis lasteaia Triinu ja Taavi õpetaja ühe rühma lapsevanematele kirja, et lasteaiale kaks kuud võlgu olnute lapsed arvestatakse juhtkonna palvel edaspidi lasteaia nimekirjast välja. Kuigi Tartu linnavalitsuse määruse järgi on säärane viis võlgnikega tegelemiseks täiesti lubatud, pole Triinu ja Taavi lasteaia hoolekogu ega lapsevanemad sellega nõus.

«Minu arvates on ebaõiglane, et laps peab oma koha ära andma. Tema pole ju võlas süüdi,» märkis anonüümsust palunud lapsevanem. Ta selgitas, et kohatasu ning toidu eest tuleb iga kuu maksta ligi sada eurot ning vahepeal lisaks ka jõuluvana tellimise ja muu säärase eest, mis võib mõnele perele aeg-ajalt üle jõu käia. Ka teised lapsevanemad leidsid, et selliselt ei tasu võlgu olevate inimeste probleemi lahendada.

Last ei plaanita välja visata

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles