Ülikooli nägusid ilmestavad asjad

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portreede näitus on üles pandud Tartu ülikooli raamatukogu konverentsikeskuse kõrvale.
Portreede näitus on üles pandud Tartu ülikooli raamatukogu konverentsikeskuse kõrvale. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli muuseumi näitus «Pane vaim valmis! Tartu ülikooli sada nägu» on tehtud eestikeelse ülikooli 100. aastapäevaks, mis saabub tänavu 1. detsembril. Esimest korda peahoones tunamullu välja pandud näitus liikus mööda ülikooli asutusi ning on praegu viimaseid päevi üleval TÜ raamatukogus.

Sada praeguse ülikooli vaimsuse kandjat valisid portreteerimiseks välja alma materi nelja teadusvaldkonna esindajad. Näitusele andsid näo fotograaf Birgit Püve ja ülikooli muuseumi meeskond Mariann Raisma, Karoliina Kalda ja Mairo Rääsk.

Birgit Püve tehnika (keskformaadi kaamera, fotofilm) on teinud modellid ruumiliseks, vaatajale lähedaseks, telliskivipunane draperii on lisanud väärikust. Mariann Raisma ettepanekul pidi iga portreteeritav endaga pildistamisele kaasa võtma mingi oma eriala sümboleseme ja selle valikut ka põhjendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles