Biitlite-eelne puulaev hakkab mõõtma Emajõe vooge (2)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signild mullu suvel Emajõel.
Signild mullu suvel Emajõel. Foto: Estriver

Eelmise aasta ühel juulihommikul astus kapten Albert Lass koos kolme selliga Helsingi sadamas puitlaevale, mil nimeks Signild, et võtta sellega kurss Eestimaa poole. Juba järgmise päeva õhtul õõtsus 13 meetri pikkune laevuke Emajõe voogudel.

Viimastel aastatel ennekõike viikingilaev Turmiga toimetanud Albert Lass rääkis, et 1961. aastal kuulsa Soome laevameistri N. Seppälä käe all valminud laev teenis pikalt Soome sisevetel kaubalaevana, kuid 1987. aastal omandas selle üks mees, kes tegi alusest isikliku lõbusõidulaeva. Mullu kevadel jäi alus silma Lassile ja jõereise korraldavale Estriveri ettevõttele ning kaup otsustati ära teha.

«Mingid asjad hirmutasid, näiteks kere nägi räämas välja, kuid seest oli see korras ning tehniline külg väga hea. Kartsin hullemat, sest laev on väga vana, isegi biitlid polnud siis veel kuulsaks saanud, kui tema juba sõitis,» rääkis kapten.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles