Fotod: Tartu ja Tartumaa naiskoorid panid ülikooli aula helisema

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ja Tartumaa naiskooridel oli täna väga tegus päev: hommikul lihviti Vanemuise kontserdimajas toimunud eelproovis Tartu laulupeol esitamisele tulevaid koorilaule, õhtul anti aga kontsert Tartu ülikooli peahoone aulas.

Järjekorras 25. Tartu ja Tartumaa naiskooride laulupäeval astus üles kümme koori: kammernaiskoor Liivitar (dirigent Vaike Uibopuu), Tartu naiskoor Domina (dirigent Anneli Koppel), Tartu haridustöötajate naiskoor (dirigendid Inna Samuilov ja Katrin Aasmäe), naiskoor Cantare (dirigent Imbi Goldman), Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor (dirigent Triin Koch), Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori vilistlaskoor (dirigent Ülle Sakarias), naiskoor Emajõe Laulikud (dirigent Vilve Maide), Lähte naiskoor (dirigent Mall Türk), akadeemiliste organisatsioonide koor Causa Amoris (dirigendid Lembi-Liis Ebre ja Elo Vimm) ning korporatsioon Indla naiskoor (dirigent Elo Vimm). Lisaks Tartu laulupeol esitatavale repertuaarile olid kontserdi kavas ka Tallinna üldlaulupeol esitatavad koorilalulud.

Laulupäeva kunstiline juht Triin Koch jäi kontserdiga rahule. «Panen väga hea hinde – kvaliteet oli hea ja ilmselgelt on suureks laulupeoks valmistumine kõikide lauljate meeled väga erksaks teinud. Kõik laulavad südamest,» kiitis Koch.

Ta lisas, et mingis mõttes võib laulupäeva võtta ka laulupidude ühe eelproovina. «Valmistume muidugi proovides, aga valmistume ka läbi selle, et esitame neid laule publikule – seda küpsemaks laulud saavad,» ütles Koch, kelle juhendataval Tartu ülikooli akadeemilisel naiskooril seisab muuseas veel enne laulupidusid ees mais sõit Vietnamisse Hội Ani, kus võetakse osa 6. Vietnami rahvusvahelisest laulukooride võistlusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles