Põlvamaal hukkus ketaslõikuriga mürsutaolist eset saaginud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ketaslõikur. Pilt on illustratiivne.
Ketaslõikur. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Põlvamaal Rosma külas juhtus kolmapäeval traagiline õnnetus, kui hukkus ketaslõikuriga lõhkekeha pooleks lõiganud 47-aastane mees.

Põlva haigla ülemarsti Margit Rikka sõnul jõudis mees kiirabiga haiglasse kell 13.38. «Haiglasse jõudes oli mees juba kliinilises surmas. Ta tuli sellises seisundis, et oli väga väike variant, et tema elu suudetakse päästa,» rääkis Rikka.

Kuigi kiirabi ja Põlva haigla personal andsid endast parima, ei õnnestunud neil mehe elu päästa.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et päästeameti demineerijad reageerisid juhtumile ning tegid kaitsepolitseiga koostööd.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius täpsustas, et 20. veebruaril kella 13 paiku teatati häirekeskusele, et Põlva vallas toimus plahvatus, milles sai üks mees vigastada. Sündmuskohale saabunud kiirabibrigaad toimetas mehe haiglasse, kuid tema vigastused olid sedavõrd rasked, et ta suri. Täpsemate asjaolude selgitamiseks alustas kaitsepolitseiamet kriminaalmenetlust.

Uurimise käigus on välja selgitatud, et esialgsetel andmetel lõikas 47-aastane mees kuuris ketaslõikuriga lõhkeainet sisaldavat mürsutaolist eset, mis selle tagajärjel plahvatas. Plahvatuses sai mees eluohtlikult vigastada. Keegi teine sündmuse tagajärjel vigastada ei saanud.

Mees ei ole varem õiguskaitseasutuste tähelepanu all olnud, kuid tema valdusest leiti teisigi relvade ja lõhkeainetega seotud esemeid, mille omamine on ebaseaduslik.

Täpsemad asjaolud, sealhulgas see kust mees lõhkekeha sai, on veel selgitamisel. Küll aga rõhutavad õiguskaitseasutused, et lõhkekehade ja nendega seotud esemete omamine, avamine või nendega muul moel ümberkäimine on äärmiselt ohtlik ning võib viia tõsiste tagajärgedeni. Leitud lõhkekehadest tuleb selliste olukordade ja võimalike seaduserikkumiste ära hoidmiseks teavitada Häirekeskust numbril 112.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles