Kobrulehest hakkab vesi kodudesse voolama

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tartu Veevärk juhatajaToomas Kapp.
AS Tartu Veevärk juhatajaToomas Kapp. Foto: Kristjan Teedema

Ülikoolilinn ja selle naabrus areneb ning et kellelgi veest puudust kätte ei tuleks, on Tartu veevärk asunud rajama Tartust põhja poole Tartu valda Tila külla uut Kobrulehe veehaaret. Kava järgi on sealsed ligi 30 puurkaevu ja veepuhastusjaam töövalmis paari aasta pärast.

Tartu Veevärk kuulutas välja riigihanke Kobrulehe veehaardesse kõige sügavamasse ehk Ordoviitsiumi-Kambriumi veekihti puurkaevude ehitaja leidmiseks. Selles veekihis on valmis üks puurkaev, hankel parima pakkumuse tegijal on tarvis projekteerida ja ligi 400 meetri sügavusele ehitada viis puurkaevu.

Lisaks laseb veevärk puurkaevud ehitada ka kõrgematesse veekihtidesse. 110–120 meetri sügavusse Kesk-Alam-Devon-Siluri 110–120 põhjaveekogumisse tuleb 11 puurkaevu, neist kaks on juba tehtud. 60–65 meetrit sügavasse ülemisse, Kesk-Devoni veekihti tuleb samuti 11 puurkaevu, neist kaks on olemas.

Kobrulehe veehaarde ja puhastusjaama rajamiseks on kavandatud kuus miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles