Tootja andis Go Busile üle esimese linnaliinibussi  

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Go Busi juhatuse liige Andrei Mändla (vasakul) ja Scania Tartu osakonna juhataja Ivo Kalmus.
Pildil Go Busi juhatuse liige Andrei Mändla (vasakul) ja Scania Tartu osakonna juhataja Ivo Kalmus. Foto: Margus Ansu

Eile kella kolme paiku andis bussitootja Scania Eesti Tartu osakonna juhataja Ivo Kalmus uhiuue punase linnaliinibussi üle Go Busi juhatuse liikmele Andrei Mändlale. Pärast võtmete kättesaamist pani bussijuht Go Busi siltidega liinibussile hääled sisse ja tegi Tartus esimese proovisõidu.

Poolas toodetud bussid tagavad tartlastele järgmiseks kümneks aastaks mugava ja keskkonnasäästliku ühistranspordi.

Bussid on madala põhjaga, varustatud konditsioneeriga ning neisse pääseb nii lapsevankri kui ka ratastooliga. Bussiistmed on punase kattega ning kui praeguse vedaja Sebe bussidel on viimane istmerida tunduvalt kõrgemal, siis uutel bussidel on kõik samal tasapinnal.

Punastele bussidele kleebitakse Eestis peale linnasiluetiga kleebised. Tartu tänavatele tuleb 45 keskmise suurusega ja 19 lõõtsaga bussi, väikseid busse seega ei ole.

Juulist, kui algab Go Busi veoleping, on Emajõelinnas nii uued bussid kui ka uus liinivõrk. «Kuna kaks asja tuleb samal ajal, võivad linlased arvata, et mõlema taga on uus vedaja, aga tegelikult pole,» ütles Mändla.

Tartu linnaliinidel hakkab 1. juulist sõitma 64 uut keskkonnasäästlikku gaasibussi, viimane buss jõuab ülikoolilinna hiljemalt juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles